Slucajevi

Sulm ndaj medieve, Prishtinë, 03.09.2022

Ka vazhduar fushata e intensifikuar e disa individëve, pjesë të strukturave ose të afërt me partinë në pushtet, Vetëvendosje kundër mediave në Kosovë.

Elvis Hoxha e Hysamedin Feraj, ish-këshilltarë të Kryeministrit Kurti dhe Sadri Ramabaja, ish-asamblist i Vetëvendosjes, kanë bërë komente publike fyese kundër gazetës online “Nacionale”, duke i targetuar gazetarët dhe raportimet e këtij medium rreth grevës në arsim. Për më tepër, Hoxha para pak ditësh kishte shkruar se “në mediat tona ka shumë që flasin serbisht në shqip”.

E gjithë kjo fushatë kundër medieve është e papranueshme dhe shumë e rrezikshme, dhe ua vështirëson punën gazetarëve duke i bërë target sulmi edhe nga përkrahës të tjerë të pushtetit.

AGK-ja u bën thirrje këtyre individëve që të ndalin sulmet, dhe qeverisë e partisë së tyre të distancohen qartë nga kjo fushatë.
Detalji izvestioca Sulm ndaj medieve, Prishtinë, 03.09.2022
Slučajevi Opis Ka vazhduar fushata e intensifikuar e disa individëve, pjesë të strukturave ose të afërt me partinë në pushtet, Vetëvendosje kundër mediave në Kosovë. Elvis Hoxha e Hysamedin Feraj, ish-këshilltarë të Kryeministrit Kurti dhe Sadri Ramabaja, ish-asamblist i Vetëvendosjes, kanë bërë komente publike fyese kundër gazetës online “Nacionale”, duke i targetuar gazetarët dhe raportimet e këtij medium rreth grevës në arsim. Për më tepër, Hoxha para pak ditësh kishte shkruar se “në mediat tona ka shumë që flasin serbisht në shqip”.
Država Kosovë
Ime i prezime
Rod Grupa
Datum 3.9.2022
Grad Prishtinë
Vrsta incidenta Napadi na medije i medijske organizacije
Od koga Od javnih lica
Kršilac / osumnjičeni Elvis Hoxha e Hysamedin Feraj dhe Sadri Ramabaja
Vrsta medija Onlajn
Ime medija Nacionale
Izvor Nacionale
Javni tužilac
Sudski
Sudski status
Sudski zakljucak
Da li je obavešteno udruženje novinara? Da
Da li je incidenat prijavljen u policiji? Ne
Da li je incidenat prijavljen u tužilaštvu?
Reagovanjeudruženja novinara? E gjithë kjo fushatë kundër medieve është e papranueshme dhe shumë e rrezikshme, dhe ua vështirëson punën gazetarëve duke i bërë target sulmi edhe nga përkrahës të tjerë të pushtetit. AGK-ja u bën thirrje këtyre individëve që të ndalin sulmet, dhe qeverisë e partisë së tyre të distancohen qartë nga kjo fushatë.
Share this Post: