Slucajevi

Sulm fizik ndaj gazetarit Vullnet Krasniqi dhe kameramanit, Arbër Latifi, Prizren, 11.08.2023

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, është i tronditur me sulmin ndaj ekipit të portalit Nacionale, gazetarit Vullnet Krasniqi dhe kameramanit, Arbër Latifi në Prizren.

Krasniqi dhe Latifi ishin atje për të raportuar për protestën e thirur nga imamët lokalë kundër festivalit “Dokufest”.

Sipas raportimeve të medies, ata janë sulmuar dhe shtyrë fizikisht nga një pjesë e turmës protestuese derisa po kryenin punën e tyre.

Ky është një sulm i papranueshëm dhe kërcënim serioz për sigurinë e gazetarëve.

AGK-ja, kërkon nga Policia arrestimin e menjëhershëm të sulmuesve dhe përballjen e tyre të menjëhershme me drejtësinë.
Detalji izvestioca Sulm fizik ndaj gazetarit Vullnet Krasniqi dhe kameramanit, Arbër Latifi, Prizren, 11.08.2023
Slučajevi Opis Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, është i tronditur me sulmin ndaj ekipit të portalit Nacionale, gazetarit Vullnet Krasniqi dhe kameramanit, Arbër Latifi në Prizren. Krasniqi dhe Latifi ishin atje për të raportuar për protestën e thirur nga imamët lokalë kundër festivalit “Dokufest”. Sipas raportimeve të medies, ata janë sulmuar dhe shtyrë fizikisht nga një pjesë e turmës protestuese derisa po kryenin punën e tyre.
Država Kosovë
Ime i prezime Vullnet Krasniqi, Arbër Latifi
Rod Grupa
Datum 11.8.2023
Grad Prizren
Vrsta incidenta Trenutni napadi na novinare
Od koga Kod novinare od građana
Kršilac / osumnjičeni
Vrsta medija Onlajn
Ime medija Nacionale
Izvor Nacionale
Javni tužilac
Sudski Pokrenut je pravni postupak
Sudski status A.K., i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej një muaji.
Sudski zakljucak
Da li je obavešteno udruženje novinara? Da
Da li je incidenat prijavljen u policiji? Da
Da li je incidenat prijavljen u tužilaštvu? Da
Reagovanjeudruženja novinara? Ky është një sulm i papranueshëm dhe kërcënim serioz për sigurinë e gazetarëve. AGK-ja, kërkon nga Policia arrestimin e menjëhershëm të sulmuesve dhe përballjen e tyre të menjëhershme me drejtësinë.
Share this Post: