Slucajevi

Frikësim – kërcënim verbal, Mefail Bajqinovci, 02.07.2014

Më 2 korrik 2014, Mefail Bajqinovci, gazetar në televizionin privat KTV ka raportuar në polici që ka pranuar një kërcënim përmes telefonit nga një person anonim. Bajqinovci mban një program televiziv që kryesisht merret me çështjet e korrupsionit dhe krimit të organizuar. Ai theksoi se ka pranuar kërcënimin pas emisionit të tij ku u diskutua për vrasjet e profilit të lartë të vrasjeve në Kosovë. Hetimi policor ka zbuluar se thirrja telefonike ka ardhur nga burgu i Dubravës.
Shteti Kosovë
Emri dhe Mbiemri Mefail Bajqinovci
Gjinia Mashkull
Data 02/07/2014 00:00
Qyteti Prishtinë
Lloji i incidentit Frikësim – kërcënim verbal (përfshirë kërcënimet me vdekje)
Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
Shkelësi / i dyshuari I Panjohur
Lloji i Medias Radio dhe Televizion
Emri i Medias Kohavision, KTV
Burimi Gazetari
Prokurori Publik
Gjyqësor Nuk ka filluar procedurë ligjore
Statusi gjyqësor
Përfundimi ligjor Kryerësi I veprës është dënuar, lloji I dënimit
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
A është raportuar incidenti tek policia? Po
A është raportuar incidenti në prokurori?
Reagimi i asociacionit të gazetarëve AGK ka dënuar fuqishëm këtë kërcënim dhe kërkon nga autoritetet të hetojë efektivisht këtë rast.
Share this Post: