News

The third module of the Information Integrity Academy is held today

The third module of the Information Integrity Academy is held today

Today, journalism students and journalists participating in the second edition of the Information Integrity Academy discussed responsible gender reporting. Opening remarks were delivered by Nancy Soderberg, NDI's Senior Country Director in Kosovo…

Read More
AGK-ja, e shqetësuar me situatën e gazetares Behare Bajraktari në Radio Kosova

AGK-ja, e shqetësuar me situatën e gazetares Behare Bajraktari në Radio Kosova

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, e ka pranuar me shqetësim denoncimin që gazetarja e Radio Kosovës, Behare Bajraktari, ka bërë në një njoftim për organizatën rreth situatës së saj të punës në radion publike.

Read More
SafeJournalists: Condemnation of Threats to Journalists in Montenegro and Kosovo

SafeJournalists: Condemnation of Threats to Journalists in Montenegro and Kosovo

SafeJournalists network strongly condemns the threats to Vijesti television journalist Nikola Milosavic Aleksic in Montenegro, as well as to journalists Ardiana Thaci Mehmeti and Erjona Gjikolli in Kosovo.

Read More
Threats towards journalists Ardiana Thaçi Mehmeti and Erjona Gjikolli 

Threats towards journalists Ardiana Thaçi Mehmeti and Erjona Gjikolli 

The authors of the investigative show KIKS Kosova, Ardiana Thaçi Mehmeti and Erjona Gjikolli, have received death threats towards them and their family members, after an investigation in relation to the singer Eroll Murati…

Read More
AJK calls on the Kosovo Police Inspectorate to urgently investigate the brutality against members of the media

AJK calls on the Kosovo Police Inspectorate to urgently investigate the brutality against members of the media

New footage and photographs show unprecedented brutality faced by journalists, photographers, and other media workers during today's protest organised by the Social Democratic Party - PSD. In one of the videos, it can be seen how the camera operator of Voice of America, Bujar Sylejmani…

Read More
Journalists were obstructed by Kosovo Police while covering PSDs protest

Journalists were obstructed by Kosovo Police while covering PSDs protest

The Association of Journalists of Kosovo is extremely concerned about the events that occurred during today's protest by the Social Democratic Party of Kosovo (PSD) against Ekaterina Trendafilova - President of the Specialist Chambers and Specialist Prosecutor's Office…

Read More
Gazetarët ukrainas dhe stafi i AGK-së ishin pjesë e konferencës RE: COVER në Krakow të Polonisë

Gazetarët ukrainas dhe stafi i AGK-së ishin pjesë e konferencës RE: COVER në Krakow të Polonisë

Dhjetë gazetarë ukrainas të strehuar në Kosovë në kuadër të programit Journalists in Residence - Kosovo, morën pjesë në kampusin dhe konferencën RE: COVER të organizuar në Krakow të Polonisë. Në ditën e parë të kampusit e cila është organizuar nga European Centre for Press and Media Freedom ECPMF…

Read More
Kosova për herë të parë do të jetë nikoqirja e Federatës Evropiane të Gazetarëve për takimin vjetor të organizatës

Kosova për herë të parë do të jetë nikoqirja e Federatës Evropiane të Gazetarëve për takimin vjetor të organizatës

Federata Evropiane e Gazetarëve për herë të parë do të mbajë takimin vjetor të organizatës në Kosovë, në maj të vitit 2024. Vendimi në favor të Kosovës është marrë sot nga Bordi Ekzekutiv i EFJ-së, i cili shënon një moment historik të rëndësishëm për Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës…

Read More
CALL FOR APPLICATIONS: ANNUAL JOURNALISM AWARDS 2023

CALL FOR APPLICATIONS: ANNUAL JOURNALISM AWARDS 2023

The Association of Journalists of Kosovo (AJK), in close partnership with the European Union Office in Kosovo, with the support of the European Fund for Democracy, the Organization for Security and Cooperation in Europe Mission in Kosovo, the Kosovo Foundation for Open Society…

Read More
Mbahet moduli i dytë i Akademisë për Integritetin e Informacionit

Mbahet moduli i dytë i Akademisë për Integritetin e Informacionit

Studentëve të gazetarisë dhe gazetarëve pjesëmarrës së edicionit të dytë të Akademisë për Integritetin e Informacionit, sot iu është ligjëruar për verifikimin e fakteve, informacioneve, videove dhe imazheve. Këtë modul të Akademisë të cilin e ligjëroi Shkëlzen Osmani…

Read More
Vazhdon trajnimi i gazetarëve ukrainas dhe afganë për gazetari mobile

Vazhdon trajnimi i gazetarëve ukrainas dhe afganë për gazetari mobile

Gazetarët ukrainas dhe ata afganë që janë strehuar në Kosovë, në kuadër të programit Journalists in Residence - Kosovo, kanë vazhduar trajnimin për gazetari mobile. Kolegët dje dhe sot, janë trajnuar për teknikat e xhirimit për #MOJO, dhe formatimin e tyre në platformat e ndryshme online.

Read More
Shpërndahen mjetet mbrojtëse për gazetarët – donacion i Free Press Unlimited dhe Reporters Without Borders

Shpërndahen mjetet mbrojtëse për gazetarët – donacion i Free Press Unlimited dhe Reporters Without Borders

Sot, është bërë shpërndarja e mjeteve mbrojtëse për gazetarët që raportojnë nga terrenet me rrezikshmëri, të dhuruara nga FPU dhe RSF – me ndërmjetësimin e Zyrtares Ligjore të European Centre for Press and Media Freedom ECPMF, Flutura Kusari. Mjetet mbrojtëse – të përbëra nga jelekët antiplumb…

Read More
Gazetarët ukrainas dhe afganë trajnohen për Gazetari Mobile

Gazetarët ukrainas dhe afganë trajnohen për Gazetari Mobile

Gazetarët ukrainas dhe afganë që janë të strehuar në Kosovë, në kuadër të programit “Journalists in Residence”, kanë filluar trajnimin për gazetari mobile. (MOJO) Gazetarët u njohën me definicionin e gazetarisë mobile, hapat që duhen ndjekur kur bëhet ky lloj i gazetarisë…

Read More
Kërcënohen me vrasje Fatos Hetemi dhe Irfan Maliqi nga Plus TV në Viti

Kërcënohen me vrasje Fatos Hetemi dhe Irfan Maliqi nga Plus TV në Viti

Janë kërcënuar me vrasje gazetarët e medias lokale nga Vitia, Plus TV, Fatos Hetemi dhe Irfan Maliqi. Redaksia e Plus TV, e ka njoftuar Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës se mesazhet kërcënuese me vrasje i kanë pranuar nga një llogari në rrjetin social Facebook…

Read More
AGK-ja e dënon sulmin e imamit nga Vushtrria ndaj ekipit të “Insajderit”

AGK-ja e dënon sulmin e imamit nga Vushtrria ndaj ekipit të “Insajderit”

Një ekip i portalit “Insajderi” është sulmuar të premten, në Vushtrri nga një imam lokal, e ka njoftuar AGK-në ky portal. Gazetarja, Dijellza Preniqi dhe kameramani Albert Bislimi, janë sulmuar në xhaminë “Sheikh Zayed” nga hoxhë Bedri Halili…

Read More
SafeJournalists Network Sent Letter of Concern the Assembly of the Republic of Albania

SafeJournalists Network Sent Letter of Concern the Assembly of the Republic of Albania

The SafeJournalists Network sent a letter of concern to the Speaker of the Assembly of the Republic of Albania over journalistic access within the Albanian Parliament. On the 9th of November, journalists attempting to question ministers and deputies were impeded by the Guard in the assembly’s yard.

Read More
Journalist Herolind Ademi receives death threats

Journalist Herolind Ademi receives death threats

The editors of the show KIKS Kosova in Klan Kosova have informed AJK about a threat made to journalist Herolind Ademi regarding his ongoing investigation into IPTV piracy. B.B. has sent multiple threatening messages to Ademi regarding the investigative report in which he is mentioned.

Read More
Raporti i Komisionit Evropian për Kosovën: Gazetarëve u rrezikohet siguria nga sulmet fizike, dhe fushatat denigruese – nuk u adresuan rekomandimet e vitit të kaluar

Raporti i Komisionit Evropian për Kosovën: Gazetarëve u rrezikohet siguria nga sulmet fizike, dhe fushatat denigruese – nuk u adresuan rekomandimet e vitit të kaluar

Komisioni Evropian ka vërejtur “progres të limituar”, sa i përket rekomandimeve nga viti i kaluar sa i përket lirisë së medies në Kosovë dhe sigurisë së gazetarëve. Në raportin vjetor, të publikuar të mërkurën, thuhet se mbesin shqetësuese sulmet fizike dhe kërcënimet ndaj gazetarëve…

Read More
SafeJournalists: Do Not Hesitate! Report Attacks and Threats

SafeJournalists: Do Not Hesitate! Report Attacks and Threats

On the occasion of the International Day to End Impunity for Crimes against Journalists, which is marked today, November 2, members of the SafeJournalists network launched the campaign #DoNotHesitate Report.

Read More
Filloi Edicioni i Dytë i Akademisë së Integritetit të Informacionit

Filloi Edicioni i Dytë i Akademisë së Integritetit të Informacionit

“Edukimi Medial për Gazetarët” - është moduli që hapi edicionin e sivjetmë të Akademisë së Integritetit të Informacionit, dhe u ligjërua nga Besa Luci – kryeredaktore në Kosovo2.0. Para fillimit të ligjëratës, studentëve të gazetarisë dhe gazetarëve…

Read More