SafeJournalists: I papranueshëm vandalizimi i zyrave të QIKAs në Prishtinë

SafeJournalists: I papranueshëm vandalizimi i zyrave të QIKAs në Prishtinë

Logoja e organizatës joqeveritare Qendra për Informim, Kritikë dhe Veprim – QIKA nga Prishtina, e cila operon edhe si media feministe, është vandalizuar sot. Në deklaratën e organizatës, QIKA raporton se vandalizmi i logos së tyre ka ndodhur pas transmetimit të emisionit “Ngjyrat e Dashurisë”, dhe vendosjes së flamurit të komunitetit LGBTIQ+, në ballkonin e QIKA-s. Për…

Rastet
Vandalizim i zyrës së QIKAs, Prishtinë, 12.06.2024

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ka pranuar me shqetësim informatën se është vandalizuar logo e organizatës joqeveritare Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion – QIKA. Në…

Read More

Pengim në kryerjen e detyrës së mediave, Mitrovicë Veriore, 31.05.2024

Kolegë gazetarë të medieve në Gjuhën Shqipe dhe Serbe, janë larguar sot nga përcjellja e punimeve të Kuvendit Komunal të Mitrovicës Veriore. Sipas raportimeve, deri tek largimi ka…

Read More

Fushata denigruese ndaj gazetares, Qendresa Krelani, Prishtinë, 20.05.2024

Gazetarja e sportit në televizionin publik të Kosovës, RTK, Qëndresa Krelani - Qeqa, është bërë sërish subjekt i fushatave denigruese online. Në disa video të shpërndara së fundi…

Read More

Publikime

Download

Udhëzime për profesionistët e medias dhe gazetarët që raportojnë mbi shëndetin

Download

Harta mediatike dhe Ballafaqimi me të Kaluarën

Download

Indeksi i Sigurisë së Gazetarëve në Ballkanin Perëndimor – Raport Narrativ Kosova 2022

Rreth nesh

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK) është organizatë joqeveritare, që ka për mision mbrojtjen e lirive dhe të drejtat e gazetarëve, promovimin, inkurajimin dhe përmirësimin e gazetarisë cilësore dhe të hapur në Kosovë, si dhe pozitën e gazetarëve në Kosovë. AGK është e hapur për anëtarësimin e çdo gazetare/i në Kosovë. AGK është themeluar në… Lexo me shume